Haarscherpe beelden in het donker

Donald Buijtendorp heeft afgelopen maand een review gegeven over de warmtebeeldspotter Leica Calonex in het vakmagazine de Jager. “De Calonox ligt lekker in de hand, en laat zich makkelijk op gevoel bedienen. Mooi verpakte super techniek”. Het gehele onderstaande artikel hebben wij opgenomen op deze pagina.

(meer…)

Wild dat je oogst uit de natuur gooi je niet weg

Voor een jager is het de gewoonste zaak van de wereld. Wild dat je oogst uit de natuur gooi je niet weg. Het is goed voedsel. Sterker nog, het is het meest natuurlijke stukje vlees dat je kunt bedenken. Je mag wild niet biologische noemen omdat de normen, het protocol, voor wild niet opgaat. Je weet niet precies wat hij eet en waar. Maar geloof mij nou maar.  Wild is free range en wild heeft geen last van megastallen en antibiotica. Wild leeft buiten en vreet wat de natuur hem biedt. Normaal levert de natuur ruimschoot genoeg voedsel om bijvoorbeeld wilde zwijnen, herten en reeën de winter door te laten komen. Zet je een hek om een gebied, je grijpt dus in op de populatiedynamica, dan wordt het verhaal totaal anders. Zie de Oostvaardersplassen en Amsterdamse Waterleidingduinen.

(meer…)

Wat we schieten eten we op

Jagen is oogsten uit de natuur. Eerlijk vlees, duurzaam vlees en heel lekker. De wilde dieren hebben goed geleefd. Geen megastallen en geen antibiotica. ‘Free range’ om het zo te zeggen. Puur uit de natuur. Een aantal moet eruit wil je de stand in evenwicht brengen met de leefomgeving. Jagen, schieten, is de manier waarop we het doen. Prima, maar wel zuiver graag. Meteen dodelijk, op de juiste plek geschoten stimuleert de kwaliteit van het wildbraad. Want, wat we schieten eten we op. (meer…)

Elke dag Dierendag

Begin oktober is iedereen weer even begaan met het lot van dieren. Dierenwinkels kunnen de kluiven voor honden niet aanslepen. 4 oktober, de nationale verwendag voor dieren. Minister Carola Schouten komt met een set maatregelen om het welzijn van dieren te verbeteren. Dat je dierenbeulen zwaarder gaat straffen, prima zaak. Dat je de idiote diertransporten door Europa drastisch wil verminderen, uitstekend. Had allang moeten gebeuren. Te gek voor woorden dat varkens in Nederland opgroeien om daarna op transport gesteld te worden naar Italië om als Parmaham weer terug te komen. Consumentistische onzin, dat is het. Niemand wordt er beter van en het dier al helemaal niet. (meer…)

Donald geeft het startschot met zijn blog

Bij een nieuwe website hoort natuurlijk ook een pagina, waarop we je via blogs meer vertellen over PC Jacht & Fauna aan de hand van bestaande en actuele thema’s, maar vooral ook onze kennis en ervaringen delen. Daarom geeft Donald Buijtendorp het startschot met onderstaand blog. (meer…)