Praktijk Centrum Jacht & Fauna - Over ons

Over ons

Praktijk Centrum Jacht & Fauna (PCJF) is ontstaan na de ideeën van Donald Buijtendorp en de eigenaren van Praktijk Centrum Bomen (PCB). De jagende compagnons zagen samen met Donald mogelijkheden om de alsmaar toenemende vraag naar kennis en met name vaardigheid bij jagers te beantwoorden.

Met een SJN-basiscursus en het jachtexamen heeft iedere jager een goede basis meegekregen. Daarna is men zoekende naar aanvullende training op de specifieke soorten jacht waarmee hij of zij in aanraking komt. Daarnaast verlegt een jager gedurende zijn leven zijn specialiteiten of wil hij zijn kennis uitbreiden. Stapje voor stapje kun je dan een beroep doen op de trainingen van PCJF.

De naam ‘Praktijk Centrum’ komt voort uit de visie die de trainers delen. Praktijk leer je in de praktijk! Bundel de kennis en jachtvaardigheid van experts en je hebt een centrum waar jagers en (fauna)beheerders terecht kunnen met hun specifieke vraag tegen een marktconforme prijs.

Vanuit de eigen locatie in Apeldoorn organiseert PCJF de trainingen bij landelijk gelegen kogel- en hagelschietbanen, poeliers, restaurants en zalencentra bij jou in de buurt. In Apeldoorn, aan de rand van de Veluwe, het Kroondomein het Loo en park Berg en Bos beschikken we over een sfeervolle locatie met lokalen, wildkoeling en kantine om diverse trainingen te verzorgen.
Tijdens de trainingen willen we graag dat je gebruik kunt maken van de meest geschikte en modernste materialen, geweren en hulpmiddelen. Maar gebruik van eigen materiaal is zeer welkom. De keuze is aan jou!

Praktijk Centrum Jacht & Fauna praktijkruimte

Het PC Jacht & Fauna team

Trainers

Donald Buijtendorp

Donald Buijtendorp kan bogen op een praktijkervaring van 45 jaar. Zijn specialisme is vooral de jacht en het beheer op grofwild. Donald heeft een groot aantal boeken over wild geschreven, waaronder drie kookboeken. We noemen als voorbeelden ‘Eerlijk, wild & duurzaam’, ‘De gans opeten’ en ‘Sus Scrofa in de pot’. Donald publiceert ook veel in diverse jachtmagazines over wapens, jachtkleding, optiek en omgang met wild. Hij is hoofdredacteur geweest van het magazine Reewild, voorheen Capreolus.

Peter Bongen

Peter Bongen is al meer dan 10 jaar actief als trainer op het gebied van boomverzorging en ontwikkelt en verzorgt opleidingen en trainingen op dit gebied. Sinds 2009 is hij actief als allround jager. Door deze combinatie ziet hij mogelijkheden om de veranderde vraag qua opleiding van jagers om te zetten naar effectieve, praktische trainingen. Geholpen door een netwerk van specialisten is Praktijk Centrum Jacht & Fauna in staat om alle doelgroepen binnen de jagersbranche te voorzien van gerichte trainingen om hun vaardigheid op diverse deelgebieden op een hoger niveau te brengen.

Dennis Essenburg

Dennis is een uitstekende schutter. Hij is specialist in alle vormen van jachtschieten, kogel en hagel. Al sinds zijn vroege jeugd schiet hij in verenigingsverband. Dennis heeft heel wat jaren zijn jachtakte en praktijkervaring in Nederland en Duitsland. Bij jachtschietwedstrijden vind je Dennis vaak in de top drie. Hij verzorgt samen met Donald Buijtendorp al vijf jaar de Schiettrainingen Grofwild. Prettige, bescheiden instructeur. Volhardend om tot resultaat te komen.

Ed van de Schootbrugge

Ed is ontwikkelingskok en Europees kampioen BBQ-en. Zijn credo is ‘Alles wat geschoten wordt, moet je ook opeten’. Je gooit voedsel niet weg. Je maakt er simpele en heerlijke gerechten mee. Een reerug op de BBQ, ‘ze trekken het onder je mes vandaan, zo lekker’. ‘Carpaccio van wilde gans, mits goed bereid een super gerecht’. Ed doet geen concessies. Hij werkt uitsluitend met eerlijke, duurzame en echte producten. E-nummers, smaakversterkers, emulgatoren en andere ‘troep’ kom je in zijn  gerechten nooit tegen. Hij ontwikkelt nieuwe (BBQ-)producten, geeft kooktrainingen en BBQ-workshops.

Aanspreekpunt

Iris Strijd

Iris verzorgt de organisatie van de cursussen voor Praktijk Centrum Jacht & Fauna. Het ontzorgen van klanten en collega’s is haar motto.

Partners

Denise Abbas

Denise is fotograaf en loopt met haar camera graag mee met jagers. Haar contact met hen begon toen ze als gemeenteraadslid in Haarlemmermeer geconfronteerd werd met de problematiek van de “Schipholgans” in relatie tot de vliegveiligheid. Jachthonden, akkers, klei aan haar laarzen en het Jägermeistertje ‘toe’ maken haar helemaal blij. Ze studeerde af met een portrettenserie van ‘vrouwen die jagen’ die  in Amsterdam tentoongesteld is en aandacht kreeg van de pers: “Ik hou van foto’s die je kunt voelen en ruiken”. Denise, niet-jagend lid van de Diana’s, maakte voor deze site een aantal foto’s van de workshop kleinwildverwerking.

Telefoonnummer:

085 0700 896

Bezoekadres

Asselsestraat 328 B,
7312 TR Apeldoorn

E-mail

info@pcjacht.nl