Praktijk Centrum Jacht & Fauna - Ons aanbod

Ons aanbod

Trainingen

Klik op een training voor meer informatie of om in te schrijven.

In samenwerking met de zelfslachtende slager ter Weele in Oene is deze cursus ontwikkeld. Hygiënisch ontweiden, inspectie en controle, koelen en verwerken. Je kent het uit de leerboeken, maar hoe leer je het in de praktijk? Van een jager en zeker van een Gekwalificeerd Persoon (GP) mag je verwachten dat hij in de praktijk ook kan ontweiden, controleren en verwerken. In de praktijk leren van ervaren collega-jagers is de mooiste leerweg. De snelste en wellicht beste weg is een cursus waar de praktijk gesimuleerd en toegepast wordt. Niet toekijken, maar zelf snijden!

Kosten voor deze training
€ 195,-

Eerstvolgende trainingen:

  • Woensdag 18 maart
  • Woensdag 1 april

Een perfecte combinatie tussen Grofwildverwerking en schieten in samenwerking met zelfslachtende slager ter Weele in Oene. Hoe plaats je een weidelijk schot en behoud je wildbraad? Op maandagavond een intensieve schiettraining, woensdag (overdag) een hele dag in de leer bij de slager. Door deSchiettraining Grofwild en de Cursus Grofwildverwerking te combineren profiteer je van een aantrekkelijke korting (€ 65,-).

Kosten voor deze training
€ 295,-

Eerstvolgende training(en):

 

  • Maandag 16 maart (Schieten), woensdag 18 maart (Verwerking)
  • Maandag 30 maart (Schieten), woensdag 1 april (Verwerking)

 

Download de flyer.

Na het behalen van het jachtdiploma ben je prima in staat om in alle rust en vanaf een goede stabiele positie een dodelijk schot te plaatsen. Om jezelf te verbeteren is zelf trainen op de schietbaan altijd goed. Met het volgen van een training met ervaren trainers word je gewezen op verbeterpunten en/of geholpen met het oplossen van problemen.

Kosten voor deze training
€ 165,-

Eerstvolgende trainingen:

  • Maandag 2 maart
  • Maandag 16 maart
  • Maandag 30 maart

Download de flyer. 

In het buitenland wordt deze jachtvorm veel toegepast. In Nederland komt de bewegingsjacht (drukjacht) met kogelgeweren nog nauwelijks voor. Ervaring opdoen in Nederland is moeilijk. Door een training op de schietbaan te combineren met een training in de schietbioscoop doe je in korte tijd veel ervaring op. Daarna blijven trainen!

Kosten voor deze training
€ 265,-

Eerstvolgende training(en):

  • Deze worden in het voorjaar 2020 bekend gemaakt. Hou deze site en social-media in de gaten!

In samenwerking met Andrew Venables (WMS firearms training) organiseren we Long Range Shooting in Wales. Waarom? Iedere jager wordt beter indien je op grotere afstanden leert schieten. Na de training schiet je ook zekerder en beter op de kortere afstanden! De optiek en de geweren lenen zich ervoor maar de schietbanen in Nederland helaas niet. Daarom in Wales, in gesimuleerde jachtsituaties waar we letterlijk alle ruimte hebben!

Kosten voor deze training
€ 1.690,-

Eerst volgende trainingen:

  • 11 en 12 juni 2020, Tregaron, Wales (UK)
  • 25 en 26 juni 2020, Tregaron, Wales (UK)