Praktijk Centrum Jacht & Fauna - Nieuw: trainingsgeweer van Blaser

Ganzenbal

Welke jager, jagende hobbykok maakt de beste ganzenbal? Een eerlijke en leuke wedstrijd tijdens Jacht & Buitenleven

Op het buiten-event Jacht & Buitenleven op het Landgoed Velder in Liempde, 23, 24 en 25 september zal Praktijk Centrum Jacht & Fauna een ludieke maar ook zeker leerzame activiteit organiseren. Onder het credo ‘Wat je schiet, eet je op’ zullen op zaterdag en zondag maximaal 10 teams de strijd aan kunnen gaan om de beste bal gehakt van Nederland te maken. Voorafgaand aan de kookwedstrijd krijgen de deelnemers een instructie kleinwildverzorging. Hoe maak je nu snel, efficiënt en hygiënisch een gans schoon, klaar voor de keuken? Twee trainers van PC Jacht & Fauna, Luc Strik en Ted Dekker geven de instructie en begeleiden de deelnemers naar het schone vlees voor de gehaktbal.

Smaakmakers, kruiden, kinnebak, spek, gehaktmolen, brood, paneermeel, gehaktmolen het staat klaar voor de deelnemers. Je bepaalt zelf je receptuur. Hou je receptuur bij op papier. De jury zal naast het eindresultaat, de super ganzenbal, ook je receptuur jureren. De jury zal bestaan uit de beste bal gehakt specialisten van Nederland. De deelnemers hebben een fantastische ervaring, de winnaar de eeuwige roem en een leuke prijs. De recepturen worden gepubliceerd in jachttijdschriften en op de site van www.pcjacht.nl

Stel een team van 2 personen samen en schrijf je in op de website van PC Jacht & Fauna. Je deelname wordt bevestigd, je krijgt gratis toegangskaarten voor de beurs en je mag parkeren op de standhoudersparkeerplaats. Je neemt gratis deel aan de instructie kleinwildverzorging en je ontmoet heel veel leuke en fijne mensen. Een ideale omgeving om eens lekker te koken en iets lekkers te maken voor de consument.

Wat je zelf moet meenemen: een klein kooktoestelletje, een sudderpannetje en een creatieve geest. Let op, er is geen elektra aanwezig.

Voor je het weet heb je de beste ganzenbal van Nederland gemaakt.