Praktijk Centrum Jacht & Fauna - Cursus Kleinwildverwerking

Cursus Kleinwildverwerking

Wat doe je met vers geschoten ganzen, eenden, fazanten, hazen en konijnen? In de cursus Kleinwildverwerking leer je op efficiënte wijze, zoals de poelier het doet. Wat je schiet eet je op is het credo van de jager. Maar het moet wel eerst tot een schitterend stuk vlees verwerkt worden. Je gaat in een dag het leerproces in bij Pieter van Meel in Amsterdam.

Wat leer je in deze cursus?

-Efficiënt plukken
-Controleren op bijzonderheden in het kader van voedselveiligheid
-Ontweiden, villen, uitsnijden, ontvliezen en portioneren
-Inclusief schoongemaakt wild

Deze cursus is bedoeld voor alle jagers en in het bijzonder de gekwalificeerd personen. Daarnaast ook erg interessant voor koks en hobbykoks.

"Door deze cursus bereid ik de heerlijkste stukken vlees!"

Deze training duurt 1 dag.

Programma

Ontvangst en inleiding door cursusleiders

Wildhygiëne bij kleinwild

Plukken en panklaar maken van gevogelte

Lunch

Ontweiden, villen, uitsnijden, ontvliezen en portioneren van klein haarwild

Keuren van organen o.l.v. de slagers gedurende de gehele dag

Afsluiting

Overige informatie

Voorkennis/opleiding Géén of cursus Wildhygiëne (GP). Enige affiniteit met wild of vleesverwerking is gewenst maar geen eis.
Studiemateriaal Hand-out Kleinwildverwerking.
Inclusief Lunch en borrel na afloop. Gebruik van alle materialen.
Resultaat Verklaring van Deelname.
Herkansing N.v.t.
Mogelijke vervolg- trainingen Cursus Grofwildverwerking. Eventueel in combinatie met Schiettraining Grofwild. (Alleen mogelijk voor jachtaktehouders.)
Overzicht trainingen en workshops Klik hier voor een compleet overzicht.
Cursus kosten € 240,-