In deze cursus ga je een dag het ‘leerproces’ in bij de zelfslachtende Slager ter Weele in Oene. Zelf doen is de beste leerschool. Het ene dagdeel gaan we aan de slag een ree of varken uitsnijden, ontvliezen, in technische delen portioneren en verpakken. Per twee personen leveren wij een ree of klein wild zwijn. Het vlees mag je mee naar huis nemen.
Het andere dagdeel is ingericht voor het villen, ‘ringeln’ van schapen, geiten en varkens. Deze dieren hebben een vergelijkbare anatomie met grofwild. Tevens worden de organen gekeurd zoals dit door een gekwalificeerd persoon in het veld ook dient te gebeuren. Deze cursus is een belangrijke schakel tussen de theorie en jachtpraktijk!
Wat leer je in de cursus?
– Controleren op bijzonderheden in het kader van voedselveiligheid
– Villen, uitsnijden, ontvliezen, portioneren en verpakken
– Inclusief geportioneerd ree of wildzwijn
Deze training is bedoeld voor alle jagers. Deze workshop is ook erg interessant voor koks en hobbykoks.
"Door deze cursus leer ik zowel de praktijk als de theorie van Grofwildverwerking!"
Deze training duurt 1 dag.
Programma
Ontvangst en inleiding
Theorie betreffende wildverwerking
Uitsnijden, ontvliezen, portioneren en verpakken
Lunch
Villen en keuren van organen o.l.v. de slagers
Overige informatie
Voorkennis/opleiding | Geen of cursus Wildhygiëne (GP). Enige affiniteit met wild- of vleesverwerking is gewenst maar geen eis. |
Studiemateriaal | Hand-out Grofwildverwerking. |
Inclusief | Lunch en borrel na afloop. Gebruik van alle materialen. |
Resultaat | Verklaring van Deelname. |
Herkansing | N.v.t. |
Mogelijke vervolg- trainingen | Combinatie met Schiettraining Grofwild mogelijk voor jachtaktehouders. |
Overzicht trainingen en workshops | Klik hier voor een compleet overzicht. |
Cursus kosten | € 195,- |