In de cursus ga je de hele dag het ‘leerproces’ in bij de zelfslachtende slager en wildhandel ter Weele in Oene. Zelf doen is de beste leerschool. Schiet je een ree, wildzwijn of hert dan is ons credo ‘wat je schiet eet je op’ of je brengt het natuurlijke vlees in het voedselcircuit via poelier, wildhandel of horeca. Aldus aan de slag met ree, wildzwijn of hert met uitsnijden, ontvliezen, in technische delen portioneren en uiteindelijk verpakken voor de keuken thuis. Het vlees neem je dus mee.
Wat leer je in de cursus?
– Controleren op bijzonderheden in het kader van voedselveiligheid
– Villen, uitsnijden, ontvliezen, portioneren en verpakken
– Inclusief geportioneerd ree of wildzwijn
Deze training is bedoeld voor alle jagers. Deze workshop is ook erg interessant voor koks en hobbykoks.
"Door deze cursus leer ik zowel de praktijk als de theorie van Grofwildverwerking!"
Deze training duurt 1 dag.
Programma
Ontvangst en inleiding
Theorie betreffende wildverwerking
Uitsnijden, ontvliezen, portioneren en verpakken
Lunch
Villen en keuren van organen o.l.v. de slagers
Overige informatie
Voorkennis/opleiding | Geen of cursus Wildhygiëne (GP). Enige affiniteit met wild- of vleesverwerking is gewenst maar geen eis. |
Studiemateriaal | Hand-out Grofwildverwerking. |
Inclusief | Lunch en borrel na afloop. Gebruik van alle materialen. |
Resultaat | Verklaring van Deelname. |
Herkansing | N.v.t. |
Mogelijke vervolg- trainingen | Combinatie met Schiettraining Grofwild mogelijk voor jachtaktehouders. |
Overzicht trainingen en workshops | Klik hier voor een compleet overzicht. |
Cursus kosten | € 245,- |