Praktijk Centrum Jacht & Fauna - Kleinwild verwerking

Workshop Kleinwild ‘Verwerking’

Wat doe je met geschoten ganzen, een eend en haas?

Hoe behandel je het kleinwild na het doden? Wat is belangrijk, wat moet en hoe doe je het dan wel? Een haas zijn ‘jas’ uittrekken? Een eend uithalen?  Een workshop georganiseerd door Praktijk Centrum Jacht & Fauna i.s.m. Pieter van Meel Wild & Gevogelte in Amsterdam is de oplossing. Daar leer je het. Boeiend, leerzaam. Je vergeet het nooit meer. Hoe draag je bij aan de voedselveiligheid? Je eet het wild zelf op, het moet dan wel panklaar gemaakt worden. Zelf doen is de beste leerschool. De mannen van Pieter van Meel zijn de beste leermeesters. Hoe haal je nu de borsten snel en hygiënisch uit de gans? Technische delen, ontvliezen, wat is voor de stoofpotten? Door middel van demonstraties en door het mes zelf te hanteren leer je het snelste in deze workshop.

Wat leer je in deze training?

  • Het verwerken van haas, duif en eend
  • Villen van hazen en konijnen
  • Middels demonstratie uitsnijden van panklaar maken van verschillende soorten kleinwild

 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor alle jagers die hun eigen wild voor consumptie willen verwerken. Wat je schiet, eet je op! Deze workshop is ook erg interessant voor koks en hobbykoks.

Duur van de training

1 dag.

Dagprogramma

  • Ontvangst en inleiding
  • Theorie betreft wildverwerking
  • Demonstratie en training in het gehele verwerkingsproces

Overige informatie

Voorkennis/opleiding Geen. Enige affiniteit met wild of vleesverwerking is gewenst.
Studiemateriaal Hand-out Wildverwerking.
Inclusief Lunch en borrel na afloop. Gebruik van alle materialen.
Resultaat Verklaring van Deelname.
Herkansing N.v.t.
Mogelijke vervolg-trainingen Workshop Wildbereiding Grofwild, Workshop Wildbereiding Kleinwild, workshop Wildverwerking A (Kleinwild).
Overzicht trainingen en workshops Klik hier voor een compleet overzicht.