Praktijk Centrum Jacht & Fauna - Kleindwild bereiding

Workshop Kleinwild ‘Bereiding’

Een haas marineren in de rode wijn en dan in zijn geheel braden kan heel lekker zijn. Maar een rosé gebraden hazenrug of op Catalaanse wijze gegaarde konijnenbout ontvangt soms meer complimenten. De gerookte duivenborst en fazant laten zich goed gebruiken voor een subliem voorgerecht. Wild gebruik je helemaal, je gooit niets weg. Het karkas van de duif verwerk je tot een heerlijke, krachtige duivensoep. Er is zoveel mogelijk met duurzaam en eerlijk kleinwild, meer dan je denkt. Door het wild eerst zelf schoon te maken en in technische delen uit elkaar te snijden om daarna met je collega-deelnemers aan de workshop je eigen lunch te bereiden, leer je wat met het haas, de duif, eend, fazant en gans allemaal mogelijk is. Elk dier heeft zijn eigen specifieke bereidingswijze. Een gans reageert totaal anders op een hoog vuur dan bijvoorbeeld een hazenrug. De wildslager en de chef begeleiden je van schoonmaak tot heerlijk lunchgerecht.

Wat leer je in deze training?

  • Villen/plukken
  • Technische delen maken (snijden/zagen)
  • Bereidingswijzen
  • Langzame bereidingswijzen (slow-cooking)
  • Barbecue-technieken
  • Worst maken
  • Warm roken
  • Koud roken

 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor alle jagers, kookliefhebbers en koks hun eigen of aangeleverd wild willen bereiden.

Duur van de training

1 dag.

Dagprogramma

  • Ontvangst en inleiding
  • Theorie over wildverwerking en bereidingswijzen
  • Demonstratie en training in het gehele bereidingsproces

Overige informatie

Voorkennis/opleiding Geen. Enige affiniteit met wild of vleesverwerking is gewenst.
Studiemateriaal Hand-out Kleinwild ‘Bereiding’.
Inclusief Lunch en borrel na afloop. Gebruik van alle materialen. Wild en ingrediënten.
Resultaat Verklaring van deelname.
Herkansing N.v.t.
Mogelijke vervolg trainingen Workshop Kleinwild ‘Verwerking’, Workshop Grofwild ‘Bereiding’ en – ‘Verwerking’.
Overzicht trainingen en workshops Klik hier voor een compleet overzicht.