Praktijk Centrum Jacht & Fauna - Grofwild verwerking

Workshop Grofwild Verwerking

Hoe moet je ontweiden en hoe maak je het grofwild panklaar?

Hoe behandel je het wild na het doden? Wat is belangrijk, wat moet en hoe doe je het dan wel? Wie leert je een ree te ontweiden? Hoe werkt dat nieuwe ‘ringeln’ nu? Hoe werk je snel en hygiënisch? Hoe draag je bij aan de voedselveiligheid? De snelste en beste weg is dat de jager zich inschrijft voor de Workshop Grofwild ‘Verwerking’. Je gaat dan een dag het ‘leer’proces in bij de zelfslachtende Slagerij ter Weele. Zelf doen is de beste leerschool. De slagers van Ter Weele zijn de beste leermeesters. Wild moet uiteindelijk op het bord komen. Hoe snij je nu een ree of hert uit? Technische delen, ontvliezen, wat is voor biefstuk en wat voor de stoofpotten. Door middel van demonstraties en door het mes zelf te hanteren leer je het snelste. Van ontweiden meteen na het schot tot en met het portioneren voor de keuken. Je leert het in deze unieke workshop.

Wat leer je in deze training?

  • Ontweiden van grofwild, inclusief ‘ringeln’
  • Villen van grofwild
  • Middels demonstratie uitsnijden van grofwild

 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor alle jagers, hun eigen wild voor consumptie willen verwerken. Wat je schiet eet je op! Deze workshop is ook erg interessant voor koks en hobbykoks.

Duur van de training

1 dag.

Dagprogramma

  • Ontvangst en inleiding
  • Theorie over wildverwerking
  • Demonstratie en training in het gehele verwerkingsproces

Overige informatie

Voorkennis/opleiding Geen. Enige affiniteit met wild of vleesverwerking is gewenst.
Studiemateriaal Hand-out Wildbereiding Grofwild.
Inclusief Lunch en borrel na afloop. Gebruik van alle materialen.
Resultaat Verklaring van Deelname.
Herkansing N.v.t.
Mogelijke vervolg- trainingen Workshop Wildverwerking, Workshop Wildbereiding B (Kleinwild).
Overzicht trainingen en workshops Klik hier voor een compleet overzicht.