Praktijk Centrum Jacht & Fauna - Schietvaardigheid Grofwild

Schietvaardigheid Grofwild

Bersjacht, hoogzitwerk, in Europa of ver weg in Afrika of Kazachstan, het gaat om vaardigheid en om ervaring. Waar plaats je het schot, veiligheid, hoe voorkom je vervelende nazoeken? Kortom hoe wordt je een getraind schutter. Een die weet wat hij doet, die de eigenschappen van zijn patronen op het juiste moment voor het juiste doel weet in te zetten. Praktijk Centrum voor Jacht & Fauna heeft schiettrainingen van Grofwild tot en met het Long Range Shooting niveau. Schiettrainingen die beginnend en ervaren grofwildjager wil. Schiettrainingen die leerzaam zijn, boeiend en heel bijzonder. Zowel in Nederland als in Wales, op schietbaan, schietbioscoop en lange afstandbaan kun je Grofwild, Zwartwild Clinic en Long Range Shooting trainen. Bekijk hier het totale aanbod.

Wat je schiet eet je op!

Jagen op grofwild vraagt om extra vaardigheid. Vooral ook vaardigheid na het schot. Wat moet je doen, hoe ontweid je nu een ree, een hert of wild zwijn? Je weet dat het een taak van de jager is. Wie leert het je? Een goede vriend, je opa een welwillende jachtopziener of de jachtbegeleider in het buitenland? Natuurlijk wil je het zelf kunnen. In een speciale Cursus Grofwild ‘Verwerking’ bij wildhandel en – verwerker Herman ter Weele van de zelfslachtende slager uit Oene wordt het je bijgebracht. De technische delen, wat is voor de stoofpotten en wat voor de biefstuk, het wordt gedemonstreerd en je doet het zelf.

Niet alleen voor grofwild geldt bovenstaande ook voor de kleinwild organiseren we de Cursus Kleinwildverwerking’. Duur(zaam) vlees verdient die aandacht. Breng jezelf naar een hoger niveau met de verwerking van grofwild en kleinwild.