Praktijk Centrum Jacht & Fauna - Kleinwildjacht

Kleinwildjacht

De jacht, jagen, het begint allemaal met het behalen van je jachtakte. Je mag opeens een hagelgeweer aanschaffen. En daar sta je dan met je geweer en een gelegenheid tot jagen. Zonder ervaring, zonder de werkelijke jachtpraktijk te kennen. Jaagt je opa en leer je daar de praktijk van. Dat zou mooi zijn. Zo is het vaak niet.

Je wilt het goed kunnen, je wilt weten hoe het werkt, hoe de hazen lopen, hoe de duiven op de stal vallen, wat je met een aangeschoten eend moet doen, etc. Al die jachtvaardigheden om een goed geweer te zijn.

Praktijkcentrum Jacht & Fauna geeft vaardigheidstrainingen in hagelschieten. Je traint nu gesimuleerde jachtsituaties. Niet meer de afgaande, dwarse en inkomende duiven. Maar, zoals het in het echt gaat. Je leert het van topschutters. Van mannen die in de top 10 van Nederland staan, van de beste die er zijn.

Tijdens de Jachttraining Kleinwild maken we je bekend met het opzetten van lokstallen, duiven, kraaien en ganzen. We leren je pure praktijkzaken waar je direct in het veld plezier van hebt. Meer bagage, meer ervaring. Dat helpt.

Wat je schiet eet je op!

Daar ligt je tableau, 6 eenden en 3 ganzen of 25 duiven. Wat nu? Hoe behandel je het wild, hoe moet het wild het voedselcircuit in? Praktijkcentrum Jacht & Fauna organiseert met Pieter van Meel  Wild & Gevogelte uit Amsterdam een speciale workshop voor het verwerken van kleinwild. Een boeiende en leerzame workshop. Wat je schiet eet je op!

Het volgende vervolg is natuurlijk hoe bereid je eigen geschoten wild, hoe verras je je vrienden en familie. Wild is super, wild is eerlijk en gezond voedsel. De fijne kneepjes van het bereiden leer je in een workshop van een chef. In de Workshop Kleinwild ‘Bereiding’ leer je het zelf te doen. Gewoon leerzaam en erg lekker!